dimarts, 24 de maig del 2011

Peix amb vinagreta d'avocat

Aquesta recepta és de El Comidista, el blog sobre gastronomia de El País, la veritat és que cada dia m'agrada més (el blog). Aquesta va ser la primera recepta que vaig provar, però us asseguro que no ha estat, ni serà l'última.

Ingredients:
- Filets de bruixa (aquest és el peix que proposa la recepta original, però nosaltres la fem amb qualsevol filet de peix blanc)
- 1 avocat
- 1 ceba
- 1/2 llimona
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
- oli d'oliva verge
- oli per cuinar

Tallem la ceba ben petita i la sofregim amb força oli fins que quedi daurada. La treiem de l'oli i l'assequem amb paper de cuina.

Tallem l'avocat a daus ben petits, el posem en un bol amb el suc de mitja llimona, sal i el pebre vermell. Remenem una mica, hi tirem oli d'oliva verge fins que gairebé ho cobreixi i tornem a remenar per impregnar bé la vinagreta, vigilant de no destrossar els daus d'avocat. Deixem reposar a temperatura ambient.

Untem els filets de peix amb oli de la ceba i els fem a la planxa, sense sobre-coure'ls.

Servim els filets amb la vinagreta per sobre.

Ho podem acompanyar, per exemple, amb una amanida d'inspiració turca (o grega, però aquí tirem cap a casa) com aquesta, que portar tomàquet tallat ben finet, cogombre tallat ben finet, feta, pebre negre molt fresc i oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada