dimarts, 24 de maig del 2011

Gelat de xocolata!


Atenció atenció, acabo de fer el descobriment del segle, aquell que farà que per fi ens deixem de lamentar del tancament de can Graupera (bé, jo encara no, he de provar com surt el de llimona), que farà que deixem de queixar-nos de lo rates que són els del carrer Barcelona quan posen el gelat a la tarrina, que no haguem d'aguantar més la caca de gelat de xocolata de can Verdú que li diuen xocolata negra i és xocolata amb llet i la merda de trossos de xocolata que molesten. En fi, he trobat la recepta d'un gelat de xocolata que està boníssim! i l'he combinat amb la tècnica de fer gelat a casa sense màquina de fer gelat, i el resultat... no puc parar de menjar-lo.

Ester, aquesta recepta va per tu, però no vull responsabilitats en les conseqüències (bé, en les econòmiques sí, amb els calers que t'estalviis em compres un regal d'agraïment ;) )

Els ingredients:
- 4 rovells d'ou
- 130gr. + 2tbsp (25 gr.) de sucre (jo he utilitzat sucre moreno)
- 500 ml. de llet sencera
- 100gr. de xocolata negra (jo he fet servir del 70% i queda amb molt de gust de xocolata, no dic que pels addictes es pugui utilitzar fins i tot més pura, però proveu-ho primer així que no us passeu)
- 40gr. de cacao pur sense sucre
- 2 tbsp (29.6gr) d'aigua

A fer gelat!

Barregeu els rovells d'ou i el sucre en un bol, que quedi una pasta espessa.

Porteu la llet a ebullició i tireu-la al bol amb els rovells i el sucre, barregeu.

Foneu la xocolata al bany maria o al microones (amb cura!) i afegiu-la a la barrega, remeneu bé.

Afegiu-hi també el cacao en pols, i torneu a remenar.

Poseu tota la barreja en una olla, poseu-la al foc a potència mitjana i remeneu perquè tots els ingredients quedin ben amalgamats (eh, quina paraula!).

En una altra cassoleta hi barregeu les 2tbsp de sucre i les 2tbsp d'aigua (nosaltres ho calculem amb grams, que també he posat, però passo les mesures de la recepta original) i ho poseu a foc alt, remenant fins que el sucre quedi marró fosc. (nota: jo vaig fer-ho amb sucre moreno, i a més la cassola té el cul fosc i no hi ha manera de veure si canvia de color o no, per tant vaig deixar-ho fins que semblava que es començava a espessir, vigilant de no cremar el sucre).

Tireu la barreja de seguida a la barreja principal i remeneu bé.

Deixeu la barreja en un bol que es refredi a temperatura ambient.

Un cop fred, si teniu màquina de fer gelats seguiu les instruccions de la màquina, si no, seguiu aquestes:

Poseu la barreja a la nevera entre una i dues hores.

Passeu-la al congelador i deixeu-la entre 30 i 40 minuts.

Treieu-la, remeneu ben remanat barrejant els costats que s'hagin pogut començar a congelar, i altre cop al congelador per 30 o 40 minuts més.

Torneu a treure-la i altre cop a remenar.

A la recepta que jo he copiat deia que havies de repetir aquest pas 3 cops i al final de la tercera remenada posar el gelat en el recipient que volguem deixar-lo i esperar uns altres 30 o 40 minuts o fins que es geli del tot per menjar.

Això és el que jo vaig fer, però a l'hora de posar-lo al recipient final encara era molt liquid. Això era ahir a la nit i no m'aguantava dreta. Avui el gelat està boníssim, però amb una mica de minicristalls de gel, per això pensem que segurament si haguéssim repetit el procés de remenar algun cop més, fins que estigués gairebé congelat el resultat hauria estat millor. Nosaltres ho provarem, o comprarem una màquina de fer gelats (que no sé com són però imagino que et fan aquest remenat per tu). Mentrestant gauridem del resultat del prier gelat de xocolata fet a casa, que no té res d'envejar als de les millors gelateries.

Així és com ha quedat dins el tàper, si us hi fixeu podeu veure els minicristalls (no us penseu que és un bloc de gel, però no és 100% cremós)



1 comentari:

  1. I finalment ho he aconseguit! L'he fet i ha quedat espectacular. Confirmo que és el millor gelat de xocolata que he tastat mai. Deliciós, cremós, intens, de fàbula!
    Això sí, només fa dos dies que el vaig fer i ja ha desaparegut. Això serà la nostra perdició.

    ResponElimina