dimarts, 23 d’agost del 2011

Gelat de plàtan

2 ous
1/2 cup de sucre
1 tbsp de farina
1 1/2 cup de crema de llet 18%
3 plàtans madurs grossos
1/4 cup de llet
1 tsp de suc de llimona
1 tsp de vainilla

En un bol batem els ous i el sucre fins que quedi una pasta. Hi afegim i rememem la farina.

En un cassó a foc mig baix portem la crema a punt d'ebullició. L'afegim a poc a poc a la barrega del ous i remenem.

Tornem tota la barreja al cassó, amb el foc baix remenem constantment fins que la barreja s'espesseix prou com per enganxar-se al cul d'una cullera de fusta (o fins que jo dic que ja n'hi ha prou, perquè no entendré mai quin se suposa que és el punt adequat, però per mi que no s'espesseix pràcticament gens). Cal anar en molt de compte de no deixar-la bullir, perquè l'ou es coagula i comencen a apareixer engrunes de truita (en Selim va salvar la papeleta amb tots els honors passant la barreja per la batedora quan això va passar, i mai hem trobat cap tros d'ou enmig del gelat). Passa la barreja a un bol net i deixa-la refredar a temperatura ambient.

Tritura els platans i la llet amb la batedora fins que quedi un puré. Afegeixo a la barreja de la crema. Afegeix-hi també el suc de llimona i l'extracte de vainilla. Tapa i deixa-ho refredar a la nevera fins que sigui ben fred. Tota la nit o forces hores.

Passa-ho a la màquina de fer gelats seguint-ne les instruccions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada