dimarts, 23 d’agost del 2011

Gelat de vainilla

4 rovells d'ou
3/4 cup de sucre
1 vanilla bean
2 cups llet
2 cups 35% crema de llet

Barrejar els ous i el sucre en un bol.

Fer un tall a la vainilla perquè surtin llavors, posar-la en un cassó amb la llet i la crema, escarlfar a foc mig baix fins al punt d'ebullició i deixar infusionar durant una mitja hora.

Treure totes les llavors possibles de la baina i deixar-les amb la llet, llençar la baina, tornar a portar la llet al punt d'ebullició i barrejar-la amb els ous al bol, remenar.

Tornar la barreja al cassó, remenant constantment escalfar-la una estona "fins que s"enganxi al cul d'una cullera de fusta" vigilant que no bulli (veure gelat de platan). Posar en un bol net i deixar refredar a temperatura ambient.

Tapar i passar a la nevera fins que sigui completament fred. Després a la màquina de fer gelats seguint les instruccions d'aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada