dilluns, 24 de gener del 2011

Arròs blanc

A Turquia cuinen l'arròs com a la majoria de països que mengen arròs a punta pala, amb l'aigua justa. A més, ells el fregeixen lleugerament i, si no m'equivoco, hi posen algun tomàquet, o ceba, o pebrot, per donar-hi més gust. Però a casa anem per feina, versió ràpida de l'arròs blanc turc, 15 minuts i a taula.


- 1 got d'arròs tipus bomba (el nostre el portem de Turquia, però l'aspecte és bomba) si voleu ser precisos, el nostre arros es 'Baldo' .
- 1 i 1/2 got d'aigua
- Un raig d'oli

En el pot on bullireu l'arròs (que sigui dels que no enganxen el menjar) hi escalfeu l'oli.

Mentrestant poseu l'arròs en un bol i el netegeu diverses vegades, jo li acostumo a canviar l'aigua unes cinc vegades. (nota: aquí el que cal fer és posar l'arròs en remull unes hores abans de coure'l i canviar l'aigua algun cop, però qui es recorda de fer-ho abans de l'hora de menjar? nosaltres mai, per això fem versió express).

Un cop net del midó el tireu al pot i aneu remenant perquè es fregeixi una miqueta.

Mentrestant porteu l'aigua a bullir (ideal els bullidors d'aigua elèctrics).

Quan l'arròs comença a quedar fregit (veureu que se separa dels altres grans, en tot cas, no el fregiu més de 3 o 4 minuts) li tireu l'aigua.

Hi afegiu sal i pebre negre, ho remeneu i el tapeu, posant paper de cuina sota la tapa del pot.

Queda cuit en uns deu minuts, suposo que pot variar en funció del tipus d'arròs, però en tot cas un cop l'arròs s'ha menjat tota l'aigua.

Nota: a nosaltres ens agrada que el cul quedi una mica torradet, que no cremat. Això ho he aconseguit tirant l'arròs un cop l'oli és ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada