divendres, 28 de gener del 2011

SUQUET DE CLOÏSSES AMB PATATES


Ingredients: (4 per.)

1,5 kg. de patates monalisa

1 Kg de cloïsses

2 talls de pernil del país

2 cebes ciselé

Fumet

All, julivert i safrà

Xerès sec

Sal

Preparació:

Saltejar el pernil a trossets en una cassola; reservar. En el mateix oli, sofregir la ceba a foc suau. Afegir les patates, el pernil i el fumet; deixar coure uns 15 minuts. Salar.

Afegir la picada d’all, julivert, safrà i vi blanc.

Afegir les cloïsses, tapar i coure 5 minuts més, que les cloïsses quedin obertes.

Per netejar les cloïsses: deixar-les ben netes amb aigua i sal durant la nit i després posar-les damunt el marbre, separades fins que s’obren una mica i treuen la llengüeta; això vol dir que són bones. Les que no s’obren, podem ajudar-les amb un ganivet. L’objectiu és que no tinguin gens de sorreta fina, ja que donaria mal gust al plat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada