dilluns, 24 de gener del 2011

Köfte

Les köfte són unes mini hamburgueses o mandonguilles (depèn la forma que els dónis) molt molt típiques a Turquia. Hi ha tantes receptes com famílies, i a Turquí són mooolta gent. Nosaltres comprem un quilo de carn de bou gens greixosa (per tant, doblem la recepta que ara us copiaré) i fem köfte de sobres per congelar.

Es mengen amb arròs blanc i iogurt. Sí sí, iogurt, a algú li pot semblar extrany, però digueu a un turc que el iogurt no es menja amb arròs o carn i veureu com riu. ah! i per molt extrany que sembli, la combinació no està gens malament.
 

Aquesta és la recepta d'en Selim, traduïda per ell mateix al català, que té molt mèrit si tenim en compte que quan va escriure-la no entenia ni una paraula!


La recepta de köfte d’en selim
½ kg de carn picada
1 cullereta de sal
1 cullereta de pebre negre
4 trossos de julivert
7.5 llesques de pa
1 ceba de mida mitjana
½ cullereta de pebre vermell (picant)
2 grans d’all
Picar la ceba, el julivert i l’all. Mullar i escórrer el pa. Posar tots els ingredients en un bol. barrejar tots els ingredients amb les mans fins que sigui una massa homogenia. Fer boles petites i aplanar-les. Fregir-les amb molt poc oli d’oliva.
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada